maanantai 25. marraskuuta 2013

Gluteenittomat lihapullat

Ystäväpariskunta oli pitkästä aikaa meillä iltaa istumassa ja me rouvat siinä herrojen saunoessa vähän karaokeakin lauleskelimme, kunnes molemmat mikit sanoivat yhteistyösopimuksen irti yhtä aikaa. Seuraavaa kertaa varten täytyy siis ostaa joko kokonaan uusi laite tai ainakin paremmat mikit, kunhan Papa nyt ensin tutkii, onko vika laitteessa vai mikeissä!
Herrapuolinen vieras on keliaakikko, joten kehittelin tarjoukset sen seikan huomioon ottaen. Gluteenittomat lihapullat sopivat kaikkien syötäväksi, samoin kuin chilikatkaravut ja peruna-savusiikasalaatti. Rieskarullista tein kaksi eri versiota. Keliaakikolle tikutin gluteenittomat pakastejuustorieskat täytteineen ja muulle porukalle suorakaiteen muotoiset rullarieskat.

Gluteenittomet lihapullat tein vähän soveltaen tätä Hellapoliisin ohjetta:


Gluteenittomat lihapullat

40 kpl

1 1/2 dl gluteenittomia korppujauhoja
3 dl vettä tai kermaa
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli silppuna
suolaa
valkosipulirouhetta tai -jauhetta
1 rkl sinappia
1 muna



Mittaa korppujauhot kulhoon yhdessä nesteen kanssa. Anna turvota viitisen minuuttia.
Lisää joukkoon jauheliha, sipuli, suola, valkosipulirouhe, sinappi ja muna, sekoita tasaiseksi.
Pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä ja laita ne vieretysten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kypsennä 200 asteessa uunissa tai paista rasvassa kuumassa pannussa.


Rullarieskoissa oli täytteenä tuorejuustoa, mustapippurirouhetta ja joko savukalkkunaleikettä tai savustettua hirvileikettä.

Pakastekatkaravut etualalla uivat chilijauheella ja tomaattisoseella maustetussa Creme Bonjour Cuisine-sipulisekoituksessa. Lisäksi muille tavallista patonkia ja keliaakikolle omat gluteenittomat esipaistetut minipatongit.
Tuli tuota tarjottavaa innoissaan huomaamatta väkerrettyä sen verran paljon, että gluteenittomia laitettiin vieraille kotiinkin vietäväksi ja itse syötiin muita tähteitä vielä pari seuraavaakin päivää. Vaan eipä tarvinnut muuta ruokaa sitten laitellakaan :)

4 kommenttia:

  1. Oi, oi, mitä herkkuja ja vielä karaokekin. Olisin kyllä halunnut olla osallisena näissä juhlissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielellämme olisimme sinut mukaan ottaneetkin! Ensi kerralla vinkkaan sinulle hyvissä ajoin etukäteen, niin lähdet köröttelemään tänne saman tien ihan yksin ja Hämeenlinnasta asti!

      Poista
    2. Ja sitten kun ensimmäisen kerran kiekaisin karaokea ilmoille niin komentaisit mut välittömästi köröttelemään takaisin kotiin :D

      Poista
    3. No enkä! Kunhan vähättelet vaan. Sulla oli tietty kymppi laulussa koulussa :)

      Poista