maanantai 4. maaliskuuta 2013

Valkosipulisämpylät

Tyttären piti tulla käymään männä viikolla. Ei sitten ehtinytkään, joten me käväisimme pikaisesti tyttären luona. Tyttären vieno toive mahdollisista ruokatuliaisista kysyttäessä oli että: "Jos niitä valkosipulisämpylöitä saisi..." Äitipä niitä siis leipoi ja ohje oli tällä kertaa Myllyn paras sämpyläjauhoseos-pussin takaa. Se menee suunnilleen näin:


n. 24 kpl

5dl vettä tai maitoa (itse käytin piimää)
1 pss kuivahiivaa 
1 rkl sokeria tai siirappia
0,5 rkl suolaa
3 valkosipulinkynttä murskattuna
50 g voita tai margariinia tai 0,5 dl öljyä
12 dl (800 g) Myllärin sämpyläjauhoseosta

Valkosipuli on siis oma lisäykseni ohjeeseen! Lisää mausteet kädenlämpöiseen nesteeseen ja alusta jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva, taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (noin 30 minuuttia). 
Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä ja kohota ne pellillä liinalla tai muovilla hyvin peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Kostutetut sämpylät voi koristella esimerkiksi kaurahiutaleilla. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. 

4 kommenttia:

  1. Maukkaan näköisiä! Jauhopusseista kyllä löytyy useimmiten ne parhaat reseptit, itse tosin harvemmin tajuan niitä sieltä etsiä. On vissiin liian helppo paikka. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pussin takaa ne parhaat ohjeet tosiaan löytyvät! Turha lähteä merta edemmäs kalaan :)

      Poista
  2. Valkosipuli sämpylän mausteena kuulostaa herkulta! :)

    VastaaPoista