tiistai 18. joulukuuta 2012

Lohikeitto

Tämä ihana keitto on sovellettu versio tästä Pirkan ohjeesta.


600-700 g lohifileetä
1-1,5 l vettä
2 kalaliemikuutiota
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
5-6 maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 tl punaista thai currytahnaa
thai kalakastiketta
8 perunaa
2,5 dl kolmen juuston ruokakermaa
2 rkl voita
tilliä
(ruohosipulia)

Kuumenna vesi ja liemikuutiot kiehumispisteeseen. Lisää kattilaan hienonnetut sipulit, maustepippurit, laakerinlehdet, currytahna ja kalakastike. 
Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi. Lisää perunat kiehuvaan liemeen ja keitä ne puolikypsiksi noin 10 minuuttia.
Irrota lohesta nahka. Leikkaa lohifilee noin 2 cm:n kuutioiksi ja lisää kuutiot keittoon. Hauduta kypsäksi, lisää ruokakerma ja voi. Ripottele päälle runsaasti hienonnettua tilliä. Tarkista maku. 

4 kommenttia:

  1. Oi kun näyttää taas hyvältä! :) Pitää kyllä tätäkin kokeilla lähiaikoina, etenkin kun en ole tällaisia kermaisia keittoja pahemmin tehnyt ikinä.

    Kokeilin muuten tuossa pariakin reseptiäsi - juuri äsken julkaisin postauksen noista perunarieskoista, ja viikonloppuna tuli tehtyä noita riisipullia, niistä varmaan joulun jälkeen sitten.

    Hyvät joulut vaan sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että perunarieskat maistuivat sinullekin. Hyvää joulua sinullekin:)

      Poista
  2. Moi,
    kiitos reseptistä. Olen tehnyt hyvää lohikeittoa mutta ilman currya ja juustokermaa. Pitää kokeilla sinun version!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Currytahna ei ole pakollinen, mutta meillä kun tykätään vähän tulisemmasta ruoasta, niin sitä tulee aina sotkettua kaikkeen mahdolliseen. Sen voi siis jättää kokonaan pois tai laittaa sitä vähemmän, jos ei ole tulisen ruoan ystävä. Hyvää joulua sinulle :)

      Poista