keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Kuorrutettu piimäkakku

Jouluksi en paljon leiponut, koska joulupöydässä istui vain 4 henkeä ja niistäkin yksi nestedieetillä. Netistä reseptejä selatessani sattui kuitenkin silmään tämä Kotilieden piimäkakkuresepti, jota innostuin kokeilemaan.


3 dl vehnäjauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl kardemummaa
1 tl ruokasoodaa
1 dl ruokosokeria
1 muna
0,5 dl siirappia
3/4 dl sulatettua rasvaa
2,5 dl piimää
1 dl kuivattuja karpaloita

kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl juoksevaa rasvaa
1 dl tomusokeria

koristeeksi:

kuivattuja karpaloita

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 20 cm) ja kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, mausteet, sooda ja sokeri. Sekoita muna, siirappi ja rasva piimään.
Kaada piimäseos kuiviin aineksiin ja sekoita. Lisää karpalot ja kaada seos vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutusainekset ja levitä seos kakulle juuri ennen tarjoilua. Korista kuivatuilla karpaloilla.


Jouluinen kakku, mutta miksei sitä voisi syödä muulloinkin :)

1 kommentti:

  1. Myös joulutortut ovat niin hyviä että syön niitä milloin vaan, myös juhannuksena!

    VastaaPoista