perjantai 2. marraskuuta 2012

Tulinen kaalikeitto

Tulipahan ostettua tuossa päivänä muutamana tarjouksesta yli kaksikiloinen keräkaali siitä yksinkertaisesta syystä, että pienempiä ei ollut! Ensimmäiseksi siitä tehtiin herkullista kaalilaatikkoa, joka on jo syöty samoin kuin seuraavaksi tehty kaalisalaatti, joten nyt tuntui sitten siltä, että on kaalikeiton aika. Kaali on onneksi hyvin säilyvää, joten ihan peräkkäisinä päivinä ei sentään tarvinnut näitä kaikkia kaaliruokia syödä! Tämä keitto on muuten aika tulinen eli siis Papan ja minun makuun tehty, mutta "normaalin" keiton vähemmän tulisen ruoan ystäville siitä saa jättämällä chilin ja currytahnan pois.


1,5 l vettä
2 lihaliemikuutiota
(1 kuivattu tai tuore chili)
(1 tl punaista thai currytahnaa)
n. 600 g keräkaalia
1 rkl öljyä
4 isoa perunaa
3 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
600 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja heitä liemikuutiot, chili ja currytahna sekaan. Pilko kaali suikaleiksi ja pehmitä suikaleita öljyssä paistokasarissa kahdessa tai useammassakin erässä viitisen minuuttia. Lisää kaali kattilaan, samoin kuoritut ja paloitellut perunat, viipaloidut porkkanat, silputut sipulit ja sekoita. Ruskista paistokasarissa jauheliha. Mausta se suolalla, paprikajauheella ja mustapippurilla ja lisää kattilaan muiden ainesten joukkoon. Lisää kalakastike tai vaihtoehtoisesti suolaa maun mukaan, jos keitto tuntuu sitä vaativan. Anna porista miedolla lämmöllä vielä puolisen tuntia, koristele persiljalla ja nauti, mutta älä polta kieltäsi :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä, tulee varmasti hyötyä kun mieheni aina ostaa liian isoja kaalia hänen kaalilaatikkoa varten ja minun pitää keksiä miten käyttää niiden loppuun :D

    VastaaPoista