tiistai 9. lokakuuta 2012

Jugurtti-omenapiirakka spelttipohjalla


Tämä ohje on siepattu Kauhaa ja rakkautta-blogista. Turkkilainen jugurtti sopii omenapiirakkaan kuin nyrkki silmään. Itse viipaloin omenat paloittelun sijaan, mutta se nyt on ihan makuasia, millaisessa muodossa ne piirakassa haluaa nähdä ja nauttia.

Jugurtti-omenapiirakka spelttipohjalla
Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
täyte:
500 g hapokkaita omenia
3 dl turkkilaista tai kreikkalaista jugurttia
1 muna
1/2 dl sokeria
Kuutioi voi ja ota se hyvissä ajoin huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella pehmennyt voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmuna ja vatkaa tasaiseksi.
Sekoita keskenään vehnä- ja spelttijauhot ja lisää ne voi-munaseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran, että saat ainekset tasaisesti sekaisin, vältä turhaa sekoittamista.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuoan pohjalle. (Painelua auttaa huomattavasti, jos ripottelet hieman jauhoja taikinan päälle).
Pese omenat ja leikkaa palasiksi (kuoret voit jättää tai ottaa pois, maun mukaan). Asettele vuokaan taikinan päälle. Sekoita keskenään jugurtti, kananmuna ja sokeri ja kaada omenoiden päälle.
Paista 180-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia, kunnes täyte on asettunut ja aavistuksen ruskistunut. Piiras oli omasta mielestäni parasta, kun sen antoi jäähtyä kokonaan ja sitten vielä viilentyä jääkaapissa, mutta sitä voi syödä myös lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti