torstai 2. helmikuuta 2012

Ranskalainen sipulikeitto

(neljälle)
reilu nokare voita
loraus ruokaöljyä
6-8 sipulia
1 tl sokeria
suolaa
mustapippuria
1 dl punaviiniä
2 rkl vehnäjauhoja
1-1,5 l vahvaa lihalientä
tarjoiluun leipää ja juustoraastetta (mieluiten emmentalia)

Kuori ja puolita sipulit  ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Laita (mielellään paksupohjaiseen) kattilaan voi, öljy, sokeri ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna sipulien hautua, kunnes ne saavat väriä, mutta älä ruskista eli pidä lämpö mietona.
Lisää punaviini ja hauduta, kunnes viini on haihtunut. Lisää vehnäjauhot, kääntele hetki ja lisää liemi. Kuumenna kiehuvaksi.
Peitä kannella ja anna hautua vähintään puoli tuntia, mielellään pidempäänkin. Maista ja mausta.
Tarjoa juustolla kuorrutettujen leipien kera. Kun leipää tarjotaan ranskalaiseen tapaan, niin uunissa paahdettu leipä laitetaan keiton päälle.
(Ohje Savon Sanomat )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti