keskiviikko 14. joulukuuta 2011

(Tapaturma-alttiin leipurin) rusinasuklaapalaset


Pane taloussuklaapalat ja kookosrasva kuumuutta kestävään kulhoon. Ole varovainen jääkaapista otetun kookosrasvan kanssa, sillä se on liukasta ja TODELLA kovaa ja saattaapa yllättäen luiskahtaa koko puolen kilon pala (tylsän) veitsen alta kantillaan kipeästi varpaille (kyllä koski!). Ota siis terävä veitsi käteen, mutta ota myös pikkurilli pois rasvapalan alta, ennen kuin leikkaat (verta tuli kuin härän niskasta)!
Pane kulho vesikattilaan (sormen laastaroinnin jälkeen) ja kuumenna sitä niin kauan, että suklaa ja rasva sulavat. Tässä vaiheessa viimeistään olet pulassa, jos olet laittanut kattilaan liian suuren kulhon. Jos kulho mahtuu juuri ja juuri kattilaan, niin milläs sen sieltä tulikuumana ongit pois (erilaisilla lusikoilla, grillipihdeillä ynnä muilla apuvälineillä aikani yritin, mutta lopulta oli uhrattava sormet)!
Helpommalla siis pääset, jos valitset alunperin sopivan kokoisen kulhon eli silloin ilman ylimääräisiä välivaiheita ota vain kulho pois kattilasta ja lisää suklaan ja kookosrasvan joukkoon rusinat ja pähkinärouhe sekoittaen.
Kaada suklaamassa voipaperille ja anna kohmettua kylmässä.
Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.
Taitavalle leipurille varmasti tosi helppoa  :)

2 kommenttia: