keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Gofio-perunarieskat

Gofio on kanarialainen perinneherkku, joka on paahdetusta viljasta valmistettua jauhoa. Gofiota syödään esimerkiksi sopan päälle siroteltuna tai maitoon sekoitettuna. Sitä voidaan lisätä myös esimerkiksi jäätelöön. Gofion suomalaisena vastineena voisi pitää talkkunaa. Tällä kertaa laitoin sitä perunarieskataikinaan.

Gofio-perunarieskat
0,5 l perunasosetta
2 kananmunaa
1 tl suolaa
0,5 dl gofio- tai talkkunajauhoja
2–3 dl vehnäjauhoja
Lisää perunasoseen joukkoon muut aineet. Sekoita tasaiseksi. Painele taikinasta pellille litteitä leipiä. Pistele leivät.
Paista rieskoja 225 asteessa noin 15 minuuttia.

3 kommenttia: