maanantai 20. tammikuuta 2014

Paistettu mausteinen lohi

Kun on syönyt kaksi viikkoa herkullisia thaimaalaisia ruokia, ei ole helppoa siirtyä suoraan takaisin kotoisalle keitetyt perunat-makkarakastike-linjalle. Onneksi apu löytyi kirjasta nimeltä "Ruokasuosikit Thaimaa" ja meillä syötiin tänään tätä. 
ainekset neljälle

2,5 cm:n pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl korianterinsiemeniä murskattuna
0,25 tl chilijauhetta
1 rkl limemehua
1 tl seesamöljyä
4 x 150 g lohifileen palaa nahkoineen
2 rkl kasviöljyä
paistettuja kasviksia ja vastakeitettyä riisiä
korianterinlehtiä koristeeksi

valmistus

Sekoita inkivääri, murskattu korianteri, chilijauhe, limemehu ja seesamiöljy kulhossa. Aseta lohifileet laakealle lautaselle tai ei-metalliseen vuokaan ja lusikoi mausteseosta fileiden lihapuolelle niin, että se peittää ne kokonaan. Peitä astia kelmulla ja pidä jääkaapissa 30 minuuttia. Kuumenna kasviöljy isossa paksupohjaisessa paistinpannussa tai grillipannussa suurella lämmöllä. Pane lohi kuumaan pannuun nahkapuoli alaspäin ja paista 4-5 minuuttia kääntämättä, kunnes lohi on kypsää ja alapuolelta rapeaa. Tarjoa lohi heti paistettujen kasvisten ja vastakeitetyn riisin kera korianterinlehdillä koristettuna.

2 kommenttia:

  1. Miten herkulliselta näyttääkään! Ei huonompi paluu arkeen :))

    VastaaPoista