perjantai 20. joulukuuta 2013

Piparikeksit

Näiden piparikeksien ohjeen bongasin Taolta Taostelua-blogista. Tao puolestaan oli napannut sen Marimekon lehdestä. Nämä ovat helppotekoisia ja todella hyviä, joten kannattaa ehdottomasti kokeilla! Piparitaikina meillä tulee yleensä syötyä suurimmaksi osaksi raakana, koska taikina on Papan ja tyttären mielestä parempaa kuin kypsät piparit. Nämä piparikeksit sen sijaan maistuivat yhtä hyvin niin taikinana kuin paistettunakin!



Piparikeksit


100 g    voita
1 dl       tomusokeria
1.25 dl  fariinisokeria
1           kananmuna
3 dl       vehnäjauhoja
2 tl        leivinjauhetta
100 g    suklaata
100 g    kuivattuja hedelmiä
0,5 tl     neilikkaa
             maustepippuria
             pomeranssinkuorta
             inkivääriä



Vatkaa voi ja sokeri tasaiseksi. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet, pilkottu suklaa ja hedelmät keskenään ja lisää taikinaan. Muotoile taikinasta tanko, kääri kelmuun ja pakasta pari tuntia.
Leikkaa tangosta noin 1 cm paksuisia kiekkoja. Paista 175 asteessa noin 10-15 min.


Minä käytin "hedelminä" hasselpähkinärouhetta ja rusinoita ja mausteeksi laitoin valmista piparkakkumaustetta. 

4 kommenttia:

  1. Kiva kun maistui teilläkin! Minun piti piilottaa rasiallinen pakastimen perukoille, kun kummasti hupenivat :)) Tunnelmallista joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain reseptistä! Minäkin piilotin osan, että jää jouluksi kotiin tulevalle tyttärellekin jotain :) Oikein hyvää joulua myös sinulle ja perheellesi!

      Poista
  2. Arvasin että täällä on jotain kivaa erikoista taas leivottu :)
    - Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta -

    VastaaPoista