maanantai 2. heinäkuuta 2012

Riisinuudelit sienien ja tofun kera

Tämä ohje on alunperin kirjasta: "Ruokasuosikit Thaimaa". Ohje on kuitenkin hyvin vapaasti mukaeltu alkuperäisestä ohjeesta, koska kaikkia aineksia ei sattunut ruokakomerosta (eikä kaupastakaan) löytymään.

ainekset neljälle

225 g riisinuudeleita
2 rkl (maapähkinä)öljyä
1-3 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
2 cm tuoretta inkiväärinjuurta hienoksi pilkottuna
4 salottisipulia ohuiksi viipaloituna
pieni purkki kuivattuja herkkutatteja (tai 225 g siitakesieniä viipaloituna)
1 pkt kiinteää tofua pieniksi kuutioiksi leikattuna
2 rkl (vaaleaa) soijakastiketta
(1 rkl riisiviiniä tai kuivaa sherryä)
(1 rkl thaimaalaista kalakastiketta)
(1 rkl maapähkinävoita)
1 tl chilikastiketta
2 rkl paahdettuja maapähkinöitä pilkottuna
silputtuja basilikanlehtiä

valmistus

Laita herkkutatit likoamaan veteen. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeiden mukaan ja valuta hyvin. Kuumenna öljy esilämmitetyssä vokissa. Lisää valkosipuli, inkivääri ja salottisipulit ja kuullota 1-2 minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmenneet ja hieman ruskistuneet. Valuta sillä välin sienet. Lisää ne pannulle ja vokkaa keskilämmöllä vielä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon tofu ja ruskista varovasti sekoittaen. Sekoita soijakastike (riisiviini, kalakastike, maapähkinävoi) ja chilikastike keskenään ja lisää vokkiin. Jos käytät vain soija- ja chilikastikkeita, voit laittaa niitä reilusti tuplamäärän. Hämmennä joukkoon riisinuudelit ja pöyhi kastikkeeseen. Ripottele päälle pähkinöitä ja silputtuja basilikanlehtiä ja tarjoile kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti