maanantai 5. syyskuuta 2011

Sienimetsän saalista

Tuli käytyä viikonloppuna sienikoria ulkoiluttamassa. Tällä kertaa se ei jäänyt kylläkaan pelkäksi ulkoilutukseksi, sillä vaikka tatit ovatkin tällä hetkellä entisiä, löytyy muita herkkuja niin paljon kuin vain jaksaa metsästä kantaa.
 
 
Mustatorvisienet laitettiin jääkaapin päälle uunipellille kuivumaan. Pitää muistaa välillä vähän pöyhiä, etteivät pääse pilaantumaan, kun niitä tuli aika paksu kerros.
Kantarelleja tiristettiin pannulla omassa liemessään, kunnes kaikki neste oli haihtunut ja laitettiin sitten sienet pakkaseen.
Vaaleaorakkaille tehtiin sama käsittely kuin kantarelleille. Vaaleaorakaskinhan on kolmen tähden sieni, mutta kypsennettävä hyvin, ettei aiheuta vatsaoireita.Sattuipas siellä metsässä semmoinenkin iloinen yllätys, että kumarruin poimimaan mustatorvisientä ja samalla huomasin, että kädessäni olikin suppilovahvero. Nekin ovat siis jo nousseet! Niitä oli kuitenkin sen verran vähän, että menivät tällä kertaa kantarellien mukana pakkaseen.

Edellä mainittujen lisäksi löytyi myös viiruvalmuskoita, joitakin haperoita ja karva- ja haaparouskuja niin paljon, että lopullinen saalis oli kaksi sankollista ja yksi iso sienikori täynnä ääriään myöten. Viiruvalmuskoita ja haperoita oli myöskin niin vähän, että menivät rouskujen mukana ensin ryöppäykseen ja sitten suolasieneksi purkkiin.
Harvoin olemme päässeet näin hyville apajille. Täytynee lähteä viikolla tai tulevana viikonloppuna viimeistään uudestaan.:)

Varsinaista ruokaohjetta en siis tällä kertaa laita, mutta jonkunlaisia säilöntävinkkejä aloitteleville sienestäjille kuitenkin. Nyt kannattaa todella korjata sienisatoa talteen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti