sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Papan brunssi (vähän isompi hodari)

                     

Papa on kesän lapsi ja kauniista päivistä on nautittava aivan viimeisen päälle ja joskus käy niin kuin tänään eli pitkäksi venähtäneen illanvieton johdosta kehoni ei aamulla reagoinut ulkoisiin ärsykkeisiin, vaan jäi horroksenomaiseen tilaan ja aamiainen jäi väliin, mutta eipä taaskaan hätää, tehdäänpä siis brunssi:)

Tarvitaan pari esipaistettua patonkia, tällä kertaa ranskalaisia supermarketin leipäosastolta. Paistetaan patongit ohjeen mukaan eli n. kaksitoista minuuttia 180 asteessa.
Patonkeja odotellessa voi jo alkaa tekemään täytettä ts. valmistella grillimakkarat, viipaloida ja kuullottaa sipulit ja valkosipulin kynnet (kuuluvat aamiaiseen), valmistella kurkut, peperonit ja tomaatit kot. (ei vieläkään ulk.) ja kipaista puutarhasta pari salaatin lehteä, persiljaa ja ruohosipulia ja leikata muutama tuhti siivu kermajuustoa tahkosta.

Patongit halkaistaan ja kiikutetaan makkaroiden kanssa grilliin. Paistetut makkarat halkaistaan ja asetetaan toiselle patongin puolikkaalle ja laitetaan juustot päälle. Annetaan paahtua, kunnes juusto sulaa.

Toiselle puolikkaalle asetellaan kevyet herkut eli sipulit, peperonit ja muut. Väliin mausteet maun mukaan.
Lautasen reunalle asetellaan salaatit, kurkut, tomaatit yms.

Puolikkaat lyödään yhteen ja aletaan nautiskella.Yksi tällainen pötkö on oikein sopiva yhdelle Papalle tai katkaistuna parille tavalliselle syömärille:)


-Papa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti