noin 25 kpl
5 | dl | vettä (tai maitoa) |
50 | g | hiivaa |
2 | tl | suolaa |
1 | rkl | siirappia |
4 | dl | Myllyn Paras Graham Täysjyvävehnäjauhoja |
7-8 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
½ | dl | öljyä tai voisulaa |
Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi ja grahamvehnäjauhot. Anna turvota n. 5 min. Alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.
Leivo kohonneesta taikinasta sormenpaksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja. Kohota solmut hyvin peitettyinä. Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Hmm...hyvännäköisiä solmuja :)
VastaaPoista♥ nam, miten hyvää!
VastaaPoistaPeruskaurakin maistuu joskus yllättävän hyvältä :)
Poista