perjantai 3. toukokuuta 2013

Mango-juustokakku

Munkit minulta jäivät tällä kertaa tekemättä vapuksi, mutta sainpa kuitenkin aikaiseksi mango-juustokakun, joka on niin hyvää, että se vie melkein kielen mennessään. Keksipohja kylläkin jäi tiukasti kiinni vuoan pohjaan, mutta sahalla kun sitä pikkuhiljaa irti nirhasin, niin oikein hyvältä se maistui kakun päällekin ripoteltuna. No vitsi vitsi, mutta ei niin, etteikö totta toinen puoli eli kakkulapio kyllä vääntyi, mutta metallilastalla pohja irtosi jo huomattavasti paremmin :)


150 g digestive-keksejä
100 g voita
täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
2 dl rahkaa
125g mangososetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä
koristeluun:
säilykemangoa
250 g mangososetta
1 dl vettä tai mangomehua tölkistä
3-4 liivatetta

1. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja levitä seos irtopohjaisen vuoan pohjalle.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, mangosose, rahka ja sokerit.
3. Liota liivatteet pehmeiksi kylmässä vedessä. Kuumenna tilkka nestettä ja liuota liivatteet joukkoon. Lisää täytteen sekaan tasaisesti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään. 
4. Kun täyte on hyytynyt, koristele pinta mangoviipaleilla. Liota kiilteen liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Liuota ne kuumennetun mehutilkan joukkoon ja sekoita mangososeeseen. Levitä kiille kakun päälle ja jätä hyytymään jääkaappiin muutamiksi tunneiksi tai yön yli.

6 kommenttia:

  1. Kyllä meidän perhe taas kiittelee Maman keittiön reseptejä jahka kerkiän tätä kokeilla :) Tämän on pakko olla taivaallista :)

    VastaaPoista
  2. Mango-juustokakku on tosi hyvää! :) Nyt tuli taas semmoinen olo, että tätä kakkua on pakko tehdä uudelleen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä söin eilen viimeisen palan vapuksi tekemästäni kakusta!:)

      Poista
  3. Näyttää tosi hyvältä. Kiitos ohjeesta

    VastaaPoista