sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Nizzan salaatti


400 g keitettyjä varhaisperunoita
n. 200 g sulatettuja vihreitä papuja
2 keitettyä kananmunaa
1 sipuli
4 tomaattia
1/2 kurkkua
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 prk anjovisfileita
1 dl oliiveja
silputtua persiljaa

kastike:
1 rkl sitruunamehua
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl sinappia
ripaus sokeria
1/2 tl suolaa
1 dl rypsiöljyä

Paloittele jäähtyneet, keitetyt perunat (halutessasi voit myös kuoria ne, vaikkei uusia perunoita mielestäni tarvitsekaan) pienemmiksi kulhoon, lisää pätkityt ja valutetut pavut sekä jäähdytetyt ja paloitellut kananmunat sekaan. Lisää kulhoon sipuli puolikkaina renkaina, tomaatit ja kurkku paloina sekä valutettu tonnikala. Lisää myös valutetut anjovikset ja oliivit salaatin sekaan ja silppua päälle runsaasti persiljaa. Sekoita varovasti ainekset keskenään. Sekoita myös kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin päälle. Tämän tosi herkullisen salaatin lisukkeeksi sopii hyvin esim. patonki.