tiistai 8. toukokuuta 2012

Perunarieskat

Perunamuusia jää joskus tähteeksi ja se kannattaa hyödyntää esim. helppoihin perunarieskoihin. Meillä sitä jäi tähteeksi  n. 6 dl, mutta puolta pienempikin määrä rieskoihin riittää. Silloin puolitetaan vain muutkin ainemäärät. Meillä ei ollut hiivaleipäjauhoja, mutta hyvää tuli vehnäjauhoillakin. Nopeatekoinen ja maistuva herkku :) Päälle voi laittaa halutessaan esim. juustoa, mutta maistuvat kyllä ihan sellaisenaankin.

n. 6 dl perunamuusia
2 tl suolaa
2 kananmunaa
n. 5 dl  hiivaleipä- tai vehnäjauhoja
vähän voisulaa

Sekoita perunamuusiin suola, kananmunat ja jauhot ja nostele taikina kekoina leivinpaperille pellille. Taputtele keot jauhotetuin käsin mataliksi ja pistele haarukalla. Paista 275 asteessa n. 10-15 minuuttia tai kunnes rieskat alkavat "ruskettua". Voitele voisulalla ja nauti.