torstai 21. heinäkuuta 2011

Juustokuutio-pekonisalaatti

lehtisalaattia ja villirucolaa
2-3 tomaattia
1/3 kurkkua
1-2 nippusipulia
200 g salaattijuustokuutioita
1 pkt pekonia

kastike: 
1 valkosipulinkynsi
1 rkl balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä


Revi huuhdotut salaatinlehdet ja villirucola, paloittele tomaatit ja kurkku. Pilko sipuli pieneksi. Sekoita ainekset keskenään ja lisää valutetut juustokuutiot ja paistettu, paloiteltu pekoni. Sekoita keskenään murskattu valkosipulinkynsi, balsamico ja oliiviöljy ja kaada salaatin päälle. Anna maustua pari tuntia kylmässä ja nauti vaikka tuoreen patongin kera.

tiistai 12. heinäkuuta 2011

Siskonmakkarakastike

1 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 chilipaprika
1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tl yrttisuolaa
1 tl punaista thai currytahnaa
1 tl basilikaa
mustapippuria maun mukaan
2 dl vettä
500 g siskonmakkaroita
persiljaa

Kuullota silputtu sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä. Lisää silputtu chilipaprika ja kirsikkatomaatit. Lisää myös yrttisuola, basilika, mustapippuri ja currytahna ja sekoittele. Lisää vesi ja keittele kymmenisen minuuttia. Lisää viimeiseksi pursotetut siskonmakkarapallerot ja keitä vielä 5-10 minuuttia. Koristele persiljalla ja nauti vaikka simpukkapastan kera.

ATTENTION! Terveisiä sinne Yhdysvaltoihin! Sieltä on käyty saamieni tilastotietojen mukaan ilmeisesti juuri tätä ohjetta katsomassa viikon sisällä 114 kertaa, kun sinä aikana Suomesta on katsojia käynyt 18!!! Tahtoisin kovin mielelläni tietää, mikä on syynä moiseen! Kertokaa hyvät kaukaiset suomalaiset ystävät, mistä on kysymys? Saako sieltä muuten siskonmakkaroita?
Terveisin mama









sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Papan brunssi (vähän isompi hodari)

                     

Papa on kesän lapsi ja kauniista päivistä on nautittava aivan viimeisen päälle ja joskus käy niin kuin tänään eli pitkäksi venähtäneen illanvieton johdosta kehoni ei aamulla reagoinut ulkoisiin ärsykkeisiin, vaan jäi horroksenomaiseen tilaan ja aamiainen jäi väliin, mutta eipä taaskaan hätää, tehdäänpä siis brunssi:)

Tarvitaan pari esipaistettua patonkia, tällä kertaa ranskalaisia supermarketin leipäosastolta. Paistetaan patongit ohjeen mukaan eli n. kaksitoista minuuttia 180 asteessa.
Patonkeja odotellessa voi jo alkaa tekemään täytettä ts. valmistella grillimakkarat, viipaloida ja kuullottaa sipulit ja valkosipulin kynnet (kuuluvat aamiaiseen), valmistella kurkut, peperonit ja tomaatit kot. (ei vieläkään ulk.) ja kipaista puutarhasta pari salaatin lehteä, persiljaa ja ruohosipulia ja leikata muutama tuhti siivu kermajuustoa tahkosta.

Patongit halkaistaan ja kiikutetaan makkaroiden kanssa grilliin. Paistetut makkarat halkaistaan ja asetetaan toiselle patongin puolikkaalle ja laitetaan juustot päälle. Annetaan paahtua, kunnes juusto sulaa.

Toiselle puolikkaalle asetellaan kevyet herkut eli sipulit, peperonit ja muut. Väliin mausteet maun mukaan.
Lautasen reunalle asetellaan salaatit, kurkut, tomaatit yms.

Puolikkaat lyödään yhteen ja aletaan nautiskella.Yksi tällainen pötkö on oikein sopiva yhdelle Papalle tai katkaistuna parille tavalliselle syömärille:)


-Papa